De medewerkers van Strips op Maat zijn natuurlijk ook stripliefhebbers. In deze blog zetten we vijf voorbeelden en inspiratiebronnen op een rijtje. In de blogs erna zullen wij ze verder toelichten.

Jan van Haasteren

Een echte gepersonaliseerde Jan van Haasteren is erg duur en de capaciteit van de JVH-studio is beperkt . Wij vinden het daarom erg leuk om in de traditie van Jan van Haasteren illustraties en puzzels voor opdrachtgevers te maken.

Jan van Haasteren is een wereldberoemde tekenaar die beroemd is geworden door zijn unieke stijl van het tekenen van puzzels. Jan staat bekend om zijn humorvolle tekeningen met veel kleur en details, waardoor elke puzzel een echte uitdaging is. Jan begon zijn carrière in de jaren ’70 met het tekenen van stripverhalen. In de jaren daarna is zijn stijl meer gericht op puzzels. Zijn stijl is herkenbaar aan de kleurrijke tekeningen vol met humor, avontuur en actie. Bij Jan van Haasteren kun je puzzelen die je uitdaagt, maar ook vermaakt. Ook is het leuk om de puzzels te maken met het hele gezin, waardoor het een leuke en gezellige tijdsbesteding is. Jan van Haasteren is een geweldige inspiratiebron voor het maken van puzzels en een echte kunstenaar die de puzzelwereld heeft verrijkt met zijn unieke stijl.

Hij heeft een breed scala aan thema’s gebruikt voor zijn puzzels, waaronder:

1. Stadsgezichten: Puzzels met drukke stadsgezichten, vaak met veel verschillende personages die allerlei grappige situaties beleven.
2. Feestdagen: Puzzels die zijn gebaseerd op feestdagen zoals Kerstmis, Pasen, Halloween, etc., met bijpassende thema’s en activiteiten.
3. Sport: Van Haasteren heeft ook puzzels gemaakt met sportthema’s, zoals voetbal, wielrennen, tennis, enzovoort.
4. Historische gebeurtenissen: Soms baseert hij zijn puzzels op historische gebeurtenissen of periodes, waarbij hij vaak een humoristische draai geeft aan bekende scènes of figuren.
5. Beroepen: Puzzels waarin verschillende beroepen en werkplekken worden afgebeeld, vaak met komische situaties die zich voordoen tijdens het werk.
6. Natuur en dieren: Thema’s die gerelateerd zijn aan natuur, dieren en het buitenleven zijn ook populair in zijn puzzelcollectie.
7. Technologie en moderne cultuur: Van Haasteren heeft ook puzzels gemaakt die moderne technologie, sociale media en andere aspecten van de hedendaagse cultuur belichten, vaak met humoristische twists.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, aangezien Jan van Haasteren een breed scala aan onderwerpen gebruikt voor zijn puzzels, en zijn collectie voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe thema’s en illustraties.