Hier is een eenvoudige instructie voor het maken van je eigen stripverhaal:

 Stap 1: Bedenk het Concept

Denk na over het thema en het genre van je stripverhaal. Overweeg welk soort personages je wilt gebruiken en wat het hoofdonderwerp van je verhaal zal zijn. Het kan een grappige, avontuurlijke, romantische of mysterieuze strip zijn.

Stap 2: Maak Personages

Ontwikkel de personages voor je strip. Denk na over hun persoonlijkheden, uiterlijkheden en relaties met elkaar. Geef ze namen en unieke kenmerken die bijdragen aan het verhaal.

Stap 3: Schrijf het Verhaal

 Schrijf een korte samenvatting van het verhaal. Bepaal de belangrijkste gebeurtenissen en de ontwikkeling van de plot. Denk na over de structuur van je strip: hoeveel vakjes per pagina en hoeveel pagina’s in totaal?

Stap 4: Ontwerp Lay-out en Vakjes

 Bedenk hoe je de lay-out van elke pagina wilt hebben. Bepaal hoeveel vakjes je per pagina wilt gebruiken en hoe je de tekst en afbeeldingen wilt verdelen. Experimenteer met verschillende lay-outs om te zien wat het beste werkt voor jouw verhaal.

Stap 5: Teken de Strip

Begin met het tekenen van de strip. Je hoeft geen professionele tekenaar te zijn; de stijl kan eenvoudig en uniek zijn. Teken eerst de schetsen en voeg vervolgens de details toe. Gebruik tekstballonnen en bijschriften om het verhaal te vertellen.

Stap 6: Voeg Kleur Toe (optioneel)

Als je wilt, voeg dan kleur toe aan je strip. Dit kan de visuele aantrekkingskracht vergroten en de sfeer van het verhaal verbeteren.

Stap 7: Lettering

Voeg de tekst toe aan de tekstballonnen en bijschriften. Zorg ervoor dat de tekst duidelijk leesbaar is en dat het lettertype past bij de sfeer van je strip.

Stap 8: Review en Bewerk

Neem de tijd om je strip te bekijken en te bewerken. Controleer op consistentie in tekenstijl, plotontwikkeling en grammaticale fouten.

Stap 9: Publiceer of Deel

Als je tevreden bent met het resultaat, overweeg dan om je stripverhaal te delen met anderen. Je kunt het publiceren op sociale media, je eigen website of het zelfs laten afdrukken.

Veel plezier met het maken van je eigen stripverhaal!

En als dat niet lukt?

En als dat niet lukt kun je het maken van het stripverhaal altijd uitbesteden bij Strips op Maat!